Nyhed - året 2013

Stutteri Nøddegården ønsker dig og din familie rigtig god jul og et godt og spændende heste-nytår!



2013 har været et specielt år for stutteriet. Året begyndte med, at vi kunne annoncere vores medejerskab af selveste Jarl Fra Midkrika. Det var stort for os!!!. Nøddegården havde Jarl gående til bedækning i 2006 og siden da, har han haft en helt speciel plads i vores hjerter. I 2015 skal han så bedække på stutteriet igen!. Vi ser frem til at benytte Jarl igen i vores avl.


Viktor fra Nøddegården fik en fin kåring med 7,93 totalt. Og han har efterfølgende været til få stævner og høstet meget fine karaktere. Vi glæder os til at følge ham på banerne i 2014!


DM i juli betød også meget for os. Vi skulle nemlig for første gang give Nøddegårdens pokal til årets ungrytter. Efter lidt hiv og slid og glemsomhed hos sportskomiteen blev den endelig overrakt til Cecilie Catharina Langvad Færch. Tillykke endnu engang



Sommeren gik og vi fik 3 dejlige hoppeføl efter henholdsvis Glymur fra Saudarkrokur, Kolar fra Strandarhøfdi og Gellir fra Arbakka (frostsæd). 3 spændende føl med hver deres kvaliteter. Lille Vega som er efter Glymur skal blive på stutteriet og afløse sin mor i avlen (Gloa som er 24 år).


Vi sendte 4 hopper til Jarl og de afkom glæder vi os meget til.


Så var vi igen til følbedømmelse hos Barbara Frische. Vi havde selvfølgelig Fokus med igen og han fik sin røde sløjfe. Han er noget helt specielt og i 2014 skal han vises som 3 års. Han fik meget fine ord med på vejen og vi glæder os rigtig meget til at se, hvad der gemmer sig i denne smukke hest.


Så blev vores dejlige Visir solgt til Sverige. Han er efter Jarl og er en virkelig talentfuld herre. Ham skal vi også følge på banerne i 2014. Ydermere fik vi solgt Abel og Vili. 2 dejlige rideheste som begge er faldet rigtig godt til hos deres nye ejere.


December 2013 blev det år hvor jeg skulle ind i DI’s avlskomite. Jeg glæder mig rigtig meget til, at arbejde med alle de opgaver, som ligger og venter forude. Jeg vil gøre rigtig meget for avlen og ikke mindst avlerne i DK. Hele systemet skal forbedres og vi skal gøre det sammen med avlerne, dommerne, fremviserne og ikke mindst officials. Komiteen består af 6 meget kompetente ildsjæle som ved rigtig meget om avl, kåringer, samarbejde, resultater, dyreskuer osv osv. Så det skal nok blive godt


Til sidst vil jeg sige mange tak til alle jer (fra Norge, Sverige, Danmark og Tyskland) som gladeligt ringer/skriver til os og fortæller om jeres hest fra Nøddegården. Det betyder rigtig meget for os og vi værdsætter det højt!


Rigtig God Jul og Godt Nytår!