Nyhed - året 2014

Kære alle hestevenner og hestekollegaer!!


Stutteri Nøddegården ønsker dig og din familie rigtig god jul og et godt og spændende heste-nytår!


2014 har igen været et spændende år for stutteriet. Rigtig gode resultater på konkurrence- og kåringsbanerne er det blevet til.


Jeg må først nævne Gloi og Louise som igen har gjort sig godt bemærket på banerne. Det er blevet til flere 1. pladser med rigtig fine karakterer. I maj måned tog ekvipagen guldet her i DK (herning) i 4.1. Gloi og Louise blev udtaget til NM og gjorde det ganske godt. Gloi er efterhånden blevet 15 år og det er bemærkelsesværdigt at en hest i den alder stadig gør det godt på banerne. For lige at sætte prikken over i’et blev Gloi kåret i slutningen af sæsonen med hele 8,30 totalt. 7 x 9 taller hvor 6 af dem var i rideegenskaberne. Helt vanvittigt flot!!!. Vi er meget stolte af Gloi og Louise.


Viktor og Helena har haft en rigtig god stævnesæson med fine resultater samt finalepladser. Viktor bliver altid positivt bemærket pga hans smukke udtryk og lange ben. Det bliver spændende at følge Helena og Viktor i 2015.


Visir og Kajsa kom også godt fra start. Hurtigt fik de kvalificeret sig til Svenske Mesterskaber og endte som nr. 3 i både T.1 og 4.1. Jeg håber at 2015 bliver et godt stævne år for denne fine ekvipage.


En anden der overraskede rigtig meget var Markus fra Nøddegården. Han danner nu par med Sallie Marie og de har virkelig vist at de vil være på toppen på konkurrencebanerne. Sallie Marie er kun 11 år men blev nr. 2 til sjællands mesterskaberne i Gædingakeppni og kvalificerede sig til dermed til DM i Gædingakeppni med 8,200. Rigtig flot!! Til DM lå de nr. 1 i udtagelsen med karaktere som kunne matche de bedste senior ryttere!!. Jeg glæder mig meget til at se jer i 2015!!


Helene og Vili har også fået en god start på banerne. Helene købte Vili som 5 årig og bare et år efter ligger de nr. 5 på den danske rangliste i 4.3. Rigtig godt gået!


Vi fik også 3 fantastiske dejlige hopper efter Jarl fra Midkrika i sommers. Karla, Kleo og Karmen er 3 fine hopper med stor kvalitet i både gangarter og sind. Karla er solgt og Karmen skal blive på stutteriet som vores kommende avlshoppe.


Vi fik desværre kun ifolet en hoppe og det var Lilja fra Arbakki. Hun er tilgengæld ifol med Lykill fra Blesastødum som har vist flere gange at lave top heste på kolkuos hopper. Det glæder vi os meget til at se resultatet af.


Jarl flyttede ind 1. oktober på stutteriet. Det er jo ingen overraskelse når jeg fortæller at den hest er blandt de fem bedste i verden for mig. Det var meget stort for os, da han indtog vores nye stald. Jeg har dyb respekt for hans resultater i sporten men så sandelig også i avlen. Nu har vi kendt hinanden i 3 måneder og han er helt fantastisk at have i stalden. Vi glæder os til at få endnu flere afkom efter denne store stjerne. Jarl skal bedække her hos os indtil den 1. juli og derefter hos Stutteri Bakkeholm til sæsonen er slut.


OG så fik vi vores nye stald. Sikke en glæde for os, at få et ordentligt sted til vores heste. Det blev til en sort stald med indbygget løsdriftstald til både drenge og piger. Et passende foderrum samt 3 store bokse. Vi har lavet en historie væg i stalden som fortæller lidt om vores heste, historien om kolkuoshesten, resultaterne og selvfølgelig en masse dejlige billeder.


Mit arbejde i avlskomiteen går godt. Der er en masse at arbejde med og jeg glæder mig til at gå mere i dybden i det kommende år. Jeg håber på at vi kan få et godt samarbejde op at stå med avlerne og rytterne og så gøre vores kåringer endnu mere attraktive. Jeg glæder mig til at tage fat på stambogsreglementet og få arbejdet det godt igennem så det bliver et mere opdateret stambogsreglement. 2015 bliver et spændende år i avlskomiteen.


Til sidst vil jeg igen sige mange tak til alle jer (fra Norge, Sverige, Danmark og Tyskland) som gladeligt ringer/skriver til os og fortæller om jeres hest fra Nøddegården. Det betyder rigtig meget for os og vi værdsætter det højt!


Rigtig glædelig jul og et godt nytår til jer alle Humørikonet smile!!!!


VI SES!!