Nyhed - generationsskifte

Generationsskifte hos Stutteri Nøddegården…..


…..eller rettere sagt en god begyndelse på et godt familiesamarbejde. Det er med stor glæde og stolthed at kunne fortælle at Søren og jeg har overtaget Stutteri Nøddegården. Vi har været med i mange år og fuldt stutteriet fra sidelinjen. Alle de ideer og tanker Anne og Christian har involveret os i gennem årene, har gjort at vi kender grundlaget for stutteriet ganske godt.


Vi vil fortsætte med kolkous blodet, da vi synes det er en meget spændende type hest med rigtig gode egenskaber. Dette blod har også gjort stutteriet kendt og mange kender bl.a. Noi, Seth, Carmen og Gloi fra Nøddegården.

Vi har også en stamme efter Prinsessa fra Nørregård (en af stutteriets første avlshopper) og det er meget stærke og rubuste heste med gode gener for muskulatur, ryg, bagpart og ikke mindst tølten.


Stutteriet vil fortsætte som hidtil og der er heller ingen planer om at ændre på Stutteriets avlsmål som er at avle gode islandske heste, som:


    er smukke og har stor udstråling

    har godt temperament og stor samarbejdsvilje

    er intelligente og vågne

    har den rette kombination af sind og vilje

    har let til tölt og rummelige gangarter

    kan bruges til avl, konkurrence og skovtur


Anne og Christian har gjort et kæmpe stykke arbejde og har gjort Nøddegården til et kendt stutteri både i Danmark og udlandet.  Der er stor respekt om Anne og hendes viden om den islandske hest, og både Christian og Anne vil naturligvis stadig være meget involveret, og vil selvfølge stadig være at finde på konkurrence- og kåringsbanerne.


Vi glæder os meget til fremtiden og vores samarbejde omkring stutteriet og de mange ideer der ligger på tegnebordet.