Om

Om Stutteri Nøddegården


Stutteri Nøddegården er et lille stutteri med fokus på at avle få heste men med høj kvalitet.


Stutteriet drives idag af Anette Vestergaard og Søren Soelberg, som er anden generation efter stifterne Anne og Christian Soelberg. 


De sidste par år har der været lidt stille på stutteriet, men nu er vi tilbage med fuld fokus på de dejlige Islandske heste, som vi begge har en kæmpe passion for. Vi har i sommeren 2019 flyttet stutteriet til skønne omgivelser på en stråtækt hesteejendom i Lund ved Horsens. Og i det år, der er gået, har vi haft fokus på at skabe nogle gode rammer for hestene.


Vi har bygget ny løsdrift og etableret vandrefold samt ryddet et stort skovområde til jordfold. Og ikke mindst har vi etableret en bro over åen, som hestene bruger med glæde, og som er en del af vandrefolden. 


Idag er der 9 islandske heste af egen avl på stutteriet. De sidste to nyankomne føl, Àsta Saga efter vores egen Saga og Jarl fra Miòkrika samt Atlas efter Karmen fra Nøddegården og Kolar fra Strandarhôfói er blevet en del af stutteriet i 2020. Begge føl viser rigtig gode takter med fine bevægelser, og et sind, som man ikke kan ønske sig bedre. 


I 2020 har vi også tilredet Vega og Disa, og i foråret 2021 skal Disa gangsættes og Karmen tilrides. Vi planlægger desuden at sætte Disa i kåringstræning med henblik på kåring i foråret 2022.              Seth fra Nøddegården

               Nordisk mester og verdensmester